Захід вважає, що війна в Україні поступово переходить у позиційну: що це означає
Захід вважає, що війна в Україні поступово переходить у позиційну: що це означає

Захід вважає, що війна в Україні поступово переходить у позиційну: що це означає

Представники урядів західних країн провели брифінг з журналістами, на якому висловили думку щодо поточної обстановки в Україні і свої припущення про майбутні події.

Про це написало видання BBC News.

Перехід в позиційну війну

Перша і головна теза, яка виходила від представників Заходу, - поступова зміна формату ведення війни. Оскільки моральний дух російських солдатів дуже низький, а початковий план вторгнення в Україну вже давно провалився, війна може перетворитися на позиційні локальні бої.

Західні чиновники вважають, що війна в Україні поступово стає позиційною, такі бої вже ведуться під Харковом

Це означає, що обидві сторони будуть вести атаки зі стабільних, добре захищених позицій, майже не змінюючи їх і не просуваючись вперед. Вже зараз окупаційні війська дуже незначно просуваються по суші, а в деяких напрямках взагалі відступають завдяки контратакам ЗСУ.

Але Захід не перестає побоюватися, що видимий провал змусить Володимира Путіна вести більш жорстку і грубу війну, незважаючи на міжнародні закони.

РФ ще не втратила шанс перемогти у війні

Водночас чиновники кажуть, що "не бачать ознак того, ніби російські війська вже упустили можливості для досягнення своїх військових цілей". Адже українська сторона теж несе втрати серед військових, хоч і не такі значні, і важко припустити, скільки ЗСУ та інші бойові підрозділи зможуть тримати оборону.

Великі позиційні бої також тривають у Маріуполі та навколо Києва

Зауважимо, раніше видання New York Times опублікувало статтю з посиланням на власні джерела в Пентагоні і розвідці. За їх даними, приблизно 7000 росіян вже загинули на полі бою. Причому, ця цифра є "дуже консервативної", тобто, вона може бути істотно більше.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Це кончений і варварський народ": Сергій Притула жорстко присоромив росіян.

Також ми писали, що контрнаступ ЗСУ та масова втеча пропагандистів: Подоляк пояснив, що відбувається.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом