"Їжа повинна об'єднувати": у Грузії підтримали ідею Клопотенка і включенні борщ в меню ресторанів
"Їжа повинна об'єднувати": у Грузії підтримали ідею Клопотенка і включенні борщ в меню ресторанів

"Їжа повинна об'єднувати": у Грузії підтримали ідею Клопотенка і включенні борщ в меню ресторанів

У меню грузинських ресторанів з'явиться борщ, виручка від продажів якого буде спрямована на допомогу Україні.

Відповідну інформацію повідомив український кулінар Євген Клопотенко, засновник своєрідного кулінарного руху #makeborschtnotwar, в Instagram.

У Грузії підтримали ідею Клопотенка з борщем

Ідея українського кулінара про приготування борщу в ресторанах для допомоги Україні фінансами знайшла відгук у Грузії.

За словами представника World's 50 best в Грузії Левана Кокіашвілі, в гастрономічній асоціації Грузії закликали ресторани до приготування борщу, а в 15 закладах ця позиція вже включена в меню. Кошти, виручені від продажу цієї страви, підуть на допомогу Україні.

"Грузини таким чином вирішили показати скривдженим росіянам, відрізаним від світових гастрономічних премій, як насправді їжа повинна об'єднувати" - зазначив Клпотенко і опублікував відео, зняте ресторанами Грузії.

Кулінар висловив своє захоплення цим вчинком грузинських рестораторів, додавши, що грузини - нація великої душі і що така потужна підтримка України точно призведе до нашої перемоги.

Російські ресторатори відмовили Клопотенко

Примітно, що до звернення до грузинів Клопотенко запропонував ініціативу з борщем російським шеф-кухарям.

Звернення Клопотенка до російських шеф-кухарів

Як і слід було того очікувати, російські колеги ідею Клопотенка не підтримали.

Раніше на MY.UA: корисне харчування під час війни від Євгена Клопотенка: готуємо з мінімуму продуктів.

Ще ми писали, що Євген Клопотенко дав поради, які продукти і страви брати в довгу дорогу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом