Герої серед нас: вихователька з Чернігова врятувала 30 дітей з притулку
Герої серед нас: вихователька з Чернігова врятувала 30 дітей з притулку

Герої серед нас: вихователька з Чернігова врятувала 30 дітей з притулку

Поки українські військові отримують звання Героїв України за заслуги на полях битви, серед звичайних жителів теж знаходяться герої, які заслужили це звання за свої подвиги.

Подробиці пише видання "УНІАН".

Жінка майже місяць провела в підвалі з дітками

Історію Наталії Пісоцької розповіла директор Седнівської гімназії Тетяна Ясочко. Жінки познайомилися в бомбосховищі в Чернігові, де вихователька повідала про дітей з притулку і роль захисниці, яку на себе взяла.

Ситуація в Чернігова настільки небезпечна, що всі вихователі дитячого притулку відмовилися залишатися з дітьми в будівлі

Коли почалася війна, в Чернігові відразу склалася дуже небезпечна обстановка. У дитячому притулку перебувало 30 вихованців, але інші співробітники відмовилися перебувати з ними в приміщенні через страх потрапити під обстріл. Тільки Наталія Пісоцька, чуючи благання дітей не кидати їх, вирішила врятувати маленьких українців навіть ціною власного життя.

Практично цілий місяць вона провела в підвалі притулку, і "весь воєнний час жила з ними, годувала і дбала, до речі, молодшому хлопчикові - 3,5 рочки", за словами Тетяни Ясочко.

Перевезла дітей у безпечне місце

Через майже місяць жінка вирішила, що більше не можна залишатися в Чернігові та сподіватися на милість Господа Бога. Оскільки офіційно зелених коридорів з міста не було, вона під загрозою смерті власноруч вивезла дітей. Зараз всі вихованці разом зі своєю рятівницею знаходяться в Івано-Франківську.

Наталія Пісоцька майже місяць провела з дітьми з притулку в підвалі, а потім вивезла їх до Івано-Франківська

"Я пишаюся нею! І дуже хочу, щоб керівництво звернуло увагу і обов'язково відзначило цю святу людину за її відданість, сміливість і героїзм!" - зазначила Ясочко. З її словами не можна не погодитися.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що витік на заводі в Сумах: перша допомога в разі отруєння аміаком.

Також ми писали, що "Апатія, злість зростатимуть": Арестович попередив про психологічну втому від війни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом