balbek bureau розробили проект комфортного тимчасового житла для біженців з України
balbek bureau розробили проект комфортного тимчасового житла для біженців з України

balbek bureau розробили проект комфортного тимчасового житла для біженців з України

Студія balbek bureau розробили проект тимчасового житла СИСТЕМА RE:UKRAINE/ refugee houses project для українців, що втратили домівки через повномасштабне військове вторгнення росії. Для цього співпрацівники архітектурного бюро проаналізували понад 20 аналогічних ініціатив, реалізованих у різних країнах світу.

Розробники намагались зробити акцент на комфорті. Житло має бути збудоване на дерев’яно-каркасний системі й передбачає санітарні вузли, повноцінні кухні, кімнати догляду за немовлям, пральні й інші необхідні предмети побуту. Автори проекту вважають, мешканці ні в якому разі не мають відчувати обмежень.

Розробники кажуть, що RE:UKRAINE/ refugee houses project може бути втілений на державному або локальному рівнях, а також бути адаптований під різні умови місцевості, форми ділянок та завдання щодо щільності поселення.

“Основне завдання, яке ми ставимо перед собою, — збереження гідного способу життя. Ми повинні зробити тимчасове проживання українців, які втратили свої домівки, звичний та здоровий спосіб життя, гідним. Відібрати дім, на жаль, можна, гідність — ні”, — йдеться в описі проекту.

За попередніми оцінками, вартість реалізації проекту становить близько 350-550 $/м2. Вона може змінюватись залежно від ділянки, технічних умов та конфігурації секцій.

balbek bureau розробили проект комфортного тимчасового житла для біженців з України (фото 1)
balbek bureau розробили проект комфортного тимчасового житла для біженців з України (фото 2)
balbek bureau розробили проект комфортного тимчасового житла для біженців з України (фото 3)

Дивіться також:

Італія допоможе реконструювати драматичний театр у Маріуполі.

У Володимира Зеленського з'явилася мініфігурка LEGO. Вона допомогла зібрати $ 16 540 для України.

Balbek Bureau
Источник материала
loader
loader