Ізраїль розгорнув польовий шпиталь на заході України
Ізраїль розгорнув польовий шпиталь на заході України

Ізраїль розгорнув польовий шпиталь на заході України

КИЇВ. 22 березня. УНН. Ізраїль відкрив польовий шпиталь на заході України, повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, пише УНН.

Цитата

"На Львівщині запрацював ще один польовий шпиталь для вимушених переселенців та місцевих жителів. Медустанову розгорнули ізраїльські фахівці. Понад 100 медичних фахівців зголосилися допомогти людям в Україні. Іноземні медики працюватимуть скоординовано з нашими", - повідомив голова ОДА у Telegram.

Деталі

З його слів, якщо пацієнт потребуватиме хірургічного втручання, його будуть проводити у приміщенні місцевої лікарні. Ізраїльські колеги також планують навчання для наших лікарів.

"Розгорнути цей польовий шпиталь було непросто. Але я дякую Міністерству охорони здоров’я Ізраїлю, Міністерству закордонних справ України, Фонду Шустермана та єврейській благодійній організації JDC, що це таки відбулося", - додав Козицький.

За його словами, шпиталь назвали "Блискуча зірка" – на честь колишньої прем’єр-міністерки Ізраїлю Голди Меїр, яка народилася в Україні та створила Національну ізраїльську агенцію гуманітарної допомоги.

"Наша з Ізраїлем історія переплетена. Дякую за реальну допомогу у цей час випробувань і вірю в те, що невдовзі Ізраїль буде серед тих країн, які допоможуть закрити небо над Україною", - підсумував він.

Теги по теме
Израиль Львов и Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом