Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову підтримав Росію?
Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову підтримав Росію?

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову підтримав Росію?

Україна, заручившись підтримкою деяких країн Європи, просить ЄС оголосити повне ембарго для російських енергоносіїв. Але у такої ідеї є люті противники.  

Подробиці пише видання DW.

Німеччина боїться серйозних наслідків

Свою думку і позицію щодо відмови від енергоносіїв висловив Олаф Шольц, канцлер Федеративної Республіки Німеччина. На його думку, зараз економічні санкції сильно вдарили по Росії, і ще більшої шкоди слід очікувати з часом. Але бойкот нафти і газу призведе до того, що багато країн, які залежать від цієї продукції, постраждають набагато сильніше. 

Канцлер ФРН Олаф Шольц виступає проти ембарго для російських енергоносіїв

На жаль, дійшло до того, що сама Німеччина, якщо вірити даним Міністерства економіки ФРН, загрузла в залежності від російського газового імпорту. Частка поставок становить близько 55%, вугілля - близько 50%, нафти - приблизно 35%. А є країни, які залежать ще більше, тому Німеччина не може кинути ці держави "напризволяще".

Поступове поліпшення на ринку енергоносіїв

Незважаючи на те, що щоденні доходи від імпорту газу і нафти в кілька сотень мільйонів євро фінансують вбивства і війну в Україні, негайної відмови в ЄС очікувати не варто. Але до травня планується розробка програми поступового позбавлення від енергетичної залежності.

Європейський Союз планує повністю позбавиться від енергетичної залежності до 2027 року

"До кінця травня ми надамо пропозицію з метою позбавлятися від нашої залежності від російського газу, нафти і вугілля до 2027 року", - повідомили в Єврокомісії. Також Німеччина разом з іншими країнами проводить зустрічі з представниками держав, які можуть замінити своїми поставками російський імпорт. Зокрема, обговорення довгострокового співробітництва відбулося з Катаром та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Навального засудили до 9 років колонії суворого режиму, а його адвокатів затримали.

Також ми писали, що витік на заводі в Сумах: перша допомога в разі отруєння аміаком.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом