Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале
Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале

Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале

Незважаючи на вторгнення росії в Україну, куратори українського павільйону повідомили, що відновили роботу над проєктом і представлятимуть Україну на Венеційській бієнале.

В умовах війни команді вдалося евакуювати фрагменти проєкту “Фонтан виснаження. Acqua Alta” з Києва. Решту проєкту команда планує відтворити безпосередньо у Венеції.

Куратори твердо переконані, що шанс представити Україну на найважливішому мистецькому форумі у світі роботою Павла Макова допоможе нашій країні отримати власний голос і боротися з російською агресією не лише на Батьківщині, а й міжнародному культурному просторі.

Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 1)
Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 2)

“У такі часи присутність України на виставці важлива, як ніколи раніше. Коли Росія заперечує саме право на існування нашої культури, ми мусимо продемонструвати світові наші досягнення”, — коментують куратори павільйону Марія Ланько, Лизавета Герман та Борис Філоненко.

Проєкт “Фонтан виснаження. Acqua Alta” — це кінетична скульптура, яка складається із 78 мідних воронок, вмонтованих у вертикальну платформу площею три квадратні метри. Воронки розташовані одна під одною у формі піраміди. Вода, що впадає в одну воронку, розділяється на два потоки, живлячи наступні воронки у піраміді. Лише декілька крапель досягають дна фонтана, символізуючи виснаження на особистому та глобальному рівні.

Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 3)
Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 4)

Архітектурне рішення проєкту розробило київське архітектурне бюро Форма. Фінансування проєкту забезпечить українська галерея The Naked Room та щедрі пожертви меценатів.

Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 5)
Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 6)
Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 7)
Попри війну: Україна буде представлена на Венеційській бієнале (фото 8)

Читайте також: Володимира Зеленського нагороджено словацькою премією імені Александера Дубчека.

Источник материала
loader
loader