Окупанти на Херсонщині вдерлись у будинок колишнього політв’язня Кремля Бекірова і влаштували обшук
Окупанти на Херсонщині вдерлись у будинок колишнього політв’язня Кремля Бекірова і влаштували обшук

Окупанти на Херсонщині вдерлись у будинок колишнього політв’язня Кремля Бекірова і влаштували обшук

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Сьогодні близько 7 ранку у будинку колишнього політв’язня Кремля Едема Бекірова у Новоолекціївці Херсонської області відбулися обшуки. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram, передає УНН.

Деталі

За словами Денісової, люди у військовій формі, в масках та зброєю вдерлися на подвір’я через огорожу.

У помешканні перебували лише 80-тирічні батьки дружини Едема – Гульнари Бекірової.

"Окупанти провели обшук всередині будинку, на горищі, на подвір’ї та гаражі. Серед вилученого: папки, блокноти та книги.

Під час обшуку російські військові розпитували про Гульнару, яка є заступником голови Генічеської районної державної адміністрації, членом меджлісу кримськотатарського народу та їхню дочку Елеонору, яка є моїм радником з питань кримськотатарського народу та наполягали на їхньому терміновому поверненні додому", - написала омбудсмен.

За її словами, Гульнара зараз знаходиться у лікарні Києва біля свого чоловіка Едема Бекірова, який тривалий час перебуває у критичному стані.

"Країна-окупант продовжує вдаватися до переслідування та залякування кримських татар.

Обшуки суперечать міжнародним нормам та є прямим порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції – право на повагу до приватного і сімейного життя", - наголосила Денісова.

Омбудсмен звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень рф прав кримських татар на тимчасово окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму нові обшуки у помешканні кримських татар. Одного з чоловіків вивезли

Теги по теме
Украина обыски
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны