Україна заповнила важливий документ для вступу до ЄС
Україна заповнила важливий документ для вступу до ЄС

Україна заповнила важливий документ для вступу до ЄС

ЄС передав Україні опитувальник для надання статусу кандидата
фото: Офіс президента

Опитувальник є основою для прийдешнього висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС

Опитувальник, необхідний для набуття Україною статусу кандидата в ЄС, вже повністю заповнений, повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі національного телемарафону.

«Як президент і обіцяв Урсулі фон дер Ляєн, коли вона відвідувала 8 квітня Україну, що протягом тижня Україна заповнить опитувальник, який пані Урсула привезла з собою. Сьогодні минув тиждень, і можемо констатувати, що той документ, який привезла Урсула, з української сторони заповнено, тому далі буде м'яч на стороні Європейської комісії, вона готуватиме відповідну рекомендацію, чи виконує Україна копенгагенські критерії членства, без такої рекомендації ніхто нас в ЄС не прийме, ми очікуємо, що на основі цієї інформації, яку ми надали Європейській комісії така рекомендація буде позитивною, а далі м'яч на стороні держав-членів ЄС», – заявив Жовква.

Заступник керівника Офісу президента додав, що Україна очікує надання їй статусу країни-кандидата на членство в ЄС на засіданні Європейської ради у червні.

«А далі мають розпочатися переговори про вступ України до ЄС. І коли ми такі переговори проведемо, можна вже говорити про повноцінне членство України в ЄС», – сказав він.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала президенту України Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС. Церемонія відбулася під час пресконференції після переговорів у Києві.

Нещодавно Денис Шмигаль розповів, коли Україна зможе отримати статус кандидата на членство у ЄС.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу запропонувала Єврокомісії надати свої висновки щодо заяв України, Молдови та Грузії на членство в ЄС. Раніше ми повідомляли, що Європарламент розпочав процедуру вступу України до ЄС.

Источник материала
loader
loader