Литва запропонувала Євросоюзу запровадити санкції проти патріарха рпц Кирила
Литва запропонувала Євросоюзу запровадити санкції проти патріарха рпц Кирила

Литва запропонувала Євросоюзу запровадити санкції проти патріарха рпц Кирила

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Литва запропонувала Євросоюзу запровадити санкції проти патріарха рпц Кирила, який підтримує розв'язану росією війну проти України. Про це повідомляє УНН з посиланням на литовське видання 15min.

Деталі

Дипломатична служба Литви запропонувала Європейському Союзу ввести санкції проти російського православного патріарха Кирила, а влада бере участь у консультаціях щодо відділення Литовської православної церкви від Москви. Цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс.

Водночас політик наголосив, що поважає принцип поділу влади та церкви, рішення яке має схвалювати громада.

Патріарх церкви Кирило підтримує вторгнення росії в Україну, називаючи українців, які захищають батьківщину, "силами зла", які борються з "російською єдністю". Ці заяви викликали дискусію про відповідальність церковного керівництва за злочини, вчинені рф, і дали поштовх деяким литовським православним священикам ініціювати відокремлення від Москви.

Цитата

"Ця людина, на мій погляд, займається не душпастирством, а знищенням душ. Якщо ми спробуємо знайти якийсь духовний термін, відповідний тому, що він робить у своїх заявах, підтримці бойових дій. Він підтримує те, що відбуваються в Україні, російських солдат, яких він благословляє як фізично, так і своїми словами", – додав Ландсбергіс.

Для введення санкцій потрібна згода всіх країн ЄС. Людям із чорного списку заборонено вхід до спільноти, а їхні активи заморожені.

Нагадаємо

Україна презентує програму з розроблення санкцій проти рф: в ній бере участь експосол США в росії.

Теги по теме
санкции РПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом