Яку допомогу отримують у місті Чернівці люди, які постраждали від аварії на ЧАЕС
Яку допомогу отримують у місті Чернівці люди, які постраждали від аварії на ЧАЕС

Яку допомогу отримують у місті Чернівці люди, які постраждали від аварії на ЧАЕС

Станом на початок 2022 року 660 мешканців Чернівців, які постраждали від аварії на Чорнобильській атомній електростанції, перебувають під медичним спостереженням. Серед них 349 – особи, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 153 – евакуйовані з зони радіаційного ураження, 158 – їхні діти. Про це повідомляє управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради на сторінці у фейсбук.

- Упродовж 2021 року в нашому місті пройшли лікування 598 осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, 118 з них – діти, - розповідає Ірина Вострікова, головний спеціаліст-лікар управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради. – Зокрема, стаціонарну допомогу отримали 54 особи (дітей – 4), амбулаторну – 341 (дітей – 104), оздоровлення в санаторно-курортних закладах – 12, пролікувалися в реабілітаційніих центрах – 10. Також 10 дітей були оздоровлені у таборах відпочинку.

Минулого року КНП «Міська стоматологічна поліклініка» провела санацію ротової порожнини 43 особам та виконала зубопротезування 19 особам на суму 95 тис. гривень.

Станом на 01.01.2022 року в КНП «Міський клінічний пологовий будинок №2» знаходилися на обліку 198 жінок, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Пройшли комплексний онкопрофогляд та оздоровлення 192 жінки, що складає 97%.

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови кабінету міністрів України від 17.08.1998 №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпустку лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та віднесені до категорій І, ІІ, ІІІ - користуються правом на безоплатне отримання медикаментів у разі амбулаторного лікування.

На жаль, упродовж 2021 року померли 18 осіб з числа постраждалих в аварії на ЧАЕС. Пам’ятаємо тих, хто віддав життя, ліквідовуючи пожежу та рятуючи людей.

Теги по теме
Здоровье новости Черновцов пострадавшие
Источник материала
Поделиться сюжетом