З Казахстану хочуть депортувати українку: жінка поділилася інформацією про мітинг на підтримку своєї країни
З Казахстану хочуть депортувати українку: жінка поділилася інформацією про мітинг на підтримку своєї країни

З Казахстану хочуть депортувати українку: жінка поділилася інформацією про мітинг на підтримку своєї країни

КИЇВ. 5 травня. УНН. Правозахисники Казахстану зробили спільну заяву на захист громадянки України Златослави Близнюк, якій загрожує депортація із країни за репост. Заява опублікована на сторінці глави Міжнародного фонду захисту свободи слова "Аділ соз" Тамари Калєєвої у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Правозахисники Казахстану вважають неприпустимим арешт та депортацію з Казахстану громадянки України Златослави Блюзнюк", - сказано у заяві.

Деталі

Зазначається, що Златослава живе в Казахстані з 2017 року, має дозвіл на проживання, займається волонтерством.

"Тяжка шкода" Златослави перед Казахстаном, за словами правозахисників, полягає в тому, що вона зробила в Instagram репост про проведення мітингу на підтримку України, а дізнавшись, що влада мітинг не дозволила, це повідомлення відразу ж видалило і написало спростування.

Проте співробітники столичної поліції "з рідкісною оперативністю" склали протокол, і 30 квітня суддя Спеціалізованого міжрайонного суду з адміністративних правопорушень Нур-Султана припинила справу за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

"Але поліцейський з наполегливістю, гідною кращого застосування, тут же склав новий адміністративний протокол. І наголосив на підвищеній відповідальності іноземців. 1 травня в тому ж самому суді, але вже інша суддя, Сулейменова, очевидно, забувши постулат "ніхто не може бути повторно притягнутий до адміністративної відповідальності за те саме правопорушення", проігнорувавши законні підстави для того, щоб змінити кваліфікацію правопорушення, довільно трактуючи норми закону, ухвалила - З. Близнюк заарештувати на 10 діб і слідом вигнати з Казахстану", - повідомили правозахисники.

Вони сподіваються, що вищі судові інстанції правильно оцінять справу, а також задаються питаннями, зокрема, як правоохоронці побачили утримання зміст облікового запису Близнюк.

Раніше

Як писав УНН, раніше цього тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 29 квітня обговорив із казахстанським колегою Мухтаром Тлеуберді відносини між країнами.

Глава МЗС Казахстану запевнив, що не допомагатиме росії обходити санкції країн Заходу.

Теги по теме
Украина Казахстан
Источник материала
Поделиться сюжетом