Лариса Ніцой різко "закрила рота" Наталії Мосейчук через українську мову: "Я - гнида?"
Лариса Ніцой різко "закрила рота" Наталії Мосейчук через українську мову: "Я - гнида?"

Лариса Ніцой різко "закрила рота" Наталії Мосейчук через українську мову: "Я - гнида?"

Відома письменниця, активістка та популяризатор української мови Лариса Ніцой відреагувала на образливі слова телеведучої Наталії Мосейчук.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Відповідний допис з'явився на сторінці Лариси Ніцой у соцмережі Фейсбук. Письменниця додає, що мова для неї не просто звуки, а формування спільного світогляду нашої нації і вороги це прекрасно розуміють. І саме зараз росіяни займаються утвердженням своєї мови на тимчасово захоплених територіях.

"Я – гнида? Так сказала провідна журналістка теперішньої влади Наталя Мосейчук. Вона сказала це на весь голос на всю Україну. Ні, вона не назвала моє прізвище. Але сказала, що всі, хто піднімають мовне питання в час війни – гниди. То, виходить, що це я. Бо все своє свідоме життя я піднімала питання утвердження української мови в Україні і війна не стала цьому на заваді.", - написала вона. Лариса Ніцой

Лариса Ніцой, фото: Facebook

Лариса Ніцой пояснює, що вороги своєю мовою хочуть нав’язати поневоленим людям свій світогляд. Тому під час війни особливо гостро зазвучало питання утвердження української мови в Україні і українського світогляду, української ідентичності. Українці стали масово переходити на українську і тут їх посміли назвати "гнидами".

Письменниця розповіла, що саме зараз її зять служить в ССО і захищає Україну від "московської гиді". Він є ветераном АТО і завжди утверджував українську мову в Україні.

"Війна не змінила його думки, що в Україні всюди повинна панувати українська мова, бо московська мова – це зброя ворогів і загроза Україні. Для мне мій зять-воїн, герой. А для Наталі Мосейчук він, який піднімає питання мови, теж, виходить, гнида.", - пише вона. Лариса НІцой

Лариса Ніцой, фото з фейсбук

Лариса Ніцой також наводить приклад свого чоловіка - історика, кандидата наук, який був соратником В’ячеслава Максимовича Чорновола і у 90-х утверджував незалежність України. Раніше він вважав, що головне економіка, але зараз змінив свою думку.

"Тепер він вважає, що мова – корінь успіху і невдач українського народу, як культурних, так і економічних. Українська нація з утвердженою всюди українською мовою буде міцною, а отже, успішною у всіх галузях. Без мови українці будуть слабкою нацією. Їх чекатиме невдача. Правильність цієї думки підтверджують останні 30 років неуспішної України. Для Наталі Мосейчук він теж, виходить, гнида.", - пише вона. Лариса Ніцой

Лариса Ніцой розповіла й про свою доньку-вчительку, яка хоч і зростала у москвомовному київському середовищі, але не зламалася і ніколи не переходила на московську. І тепер виходить, що й вона "гнида" за словами Наталі Мосейчук.

Син-студент Лариси Ніцой, ще у 5 класі відмовився вивчати російську, поставивши на вуха усю школу. В коледжі він вимагав, щоб викладачі викладали українською мовою і не боявся відстоювати своє право на навчання українською.

"Він також продовжує відстоювати українську мову серед змосковщених однолітків. Мабуть, і він гнида, на думку Мосейчук... Я знайома з сотнями українців, які публічно і на весь голос відстоюють українську мову. Вони розуміють, що московська мова підриває Україну. Це їх Мосейчук назвала гнидами?", - додає письменниця. Лариса Ніцой

Лариса Ніцой закликала владу звернути увагу на цю ситуацію, коли "провідна журналістка" і "рупор нашої влади" безкарно дозволяє собі обзивати мільйони українців, які в умовах війни продовжують утверджувати українську мову і захищати її від колаборантів. "Хто дозволив Мосейчук Наталі називати цих українців гнидами, нав’язуючи всій Україні московський наратив?", - справедливо запитує письменниця.

Пост Лариси Ніцой, facebook.com/nitsoi.larysa

Пост Лариси Ніцой, facebook.com/nitsoi.larysa

Раніше Знай писав, Лариса Ніцой присоромила Машу Єфросиніну: "Ви робили це для Галкіна?"

Також ми писали, автор роману "Червоний" Андрій Кокотюха передбачив, чим закінчиться серйозна хвороба путіна: "Бабла не шкодують"

Нагадаємо, Лариса Ніцой навчила правильно радіти затриманню зрадників

Источник материала
Поделиться сюжетом