Вибори у Північній Ірландії: вперше в історії перемогла партія “Шинн Фейн”
Вибори у Північній Ірландії: вперше в історії перемогла партія “Шинн Фейн”

Вибори у Північній Ірландії: вперше в історії перемогла партія “Шинн Фейн”

КИЇВ. 8 травня. УНН. У Північній Ірландії на парламентських виборах вперше в історії перемогла націоналістична партія "Шинн Фейн", яка виступає за створення єдиної Ірландії. Про це інформує УНН з посиланням на BBC.

Деталі 

"Шинн фейн" вдалося потіснити демократичну юніоністську партію (ДЮП) на друге місце. "Шинн Фейн" з 90 місць в законодавчій Асамблеї Північної Ірландії отримує 27, а ДЮП - 24.

Ставлениця партії "Шинн Фейн" Мішель О'ніл отримає право стати першим міністром Північної Ірландії.

"Починається нова ера, яка, я вважаю, надає всім нам можливість переосмислити відносини в цьому суспільстві на основі чесності, рівності і соціальної справедливості", - сказала вона.

О'ніл додала, що зобов'язання полягає в тому, щоб працювати через партнерство, а не поділ.

"Ми будемо працювати з тими, хто служить всім іншим політичним поглядам, ми будемо проявляти повагу і очікуємо поваги до нас", - додала вона.

Як вважають аналітики, цілісність Великої Британії може опинитися під загрозою, оскільки, якщо ДЮП ратують за єдність зі Сполученим Королівством, то "Шинн Фейн" - виступає за возз'єднання Ірландії. При цьому, в ході передвиборчої кампанії партія "Шинн Фейн" обходила тему об'єднання Ірландії.

Нагадаємо

Макрон виграв другий тур президентських виборів 24 квітня, набравши 58,55% голосів проти ультраправої конкурентки Марін Ле Пен.

Через кілька днів Макрон заявив президенту України Володимиру Зеленському, що французька військова допомога Україні, окрім гуманітарної допомоги, "зростатиме".

Теги по теме
выборы
Источник материала
Поделиться сюжетом