Рада підтримала націоналізацію «дочок» російських банків
Рада підтримала націоналізацію «дочок» російських банків

Рада підтримала націоналізацію «дочок» російських банків

Верховна Рада затвердила указ Зеленського про примусове вилучення активів «дочок» російських «Промінвестбанку» та «Сбєрбанку».

Як повідомляє нардеп Ярослав Железняк, Рада затвердила указ президента щодо примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Росії. 334 нардепи підтримали законопроєкт.

У документах до законопроєкту №7371 на сайті Верховної Ради йдеться про зареєстровані в Україні банки «Міжнародний резервний банк» (також – IR Bank,100% статутного капіталу належить російському «Сбєрбанку») та «Промінвестбанк» (99,772644% акцій належить російській держкомпанії «ВЕБ. РФ», або «Внєшекономбанк»).

Крім корпоративних прав, Україна примусово вилучить фінансові активи, тобто право вимоги боргу, «ВЕБ.РФ» до «Промінвестбанку», «Сбєрбанку» до «МР Банку» і обох «дочок» російських банків до юридичних осіб.

Також будуть вилучатися фінансові активи у вигляді коштів на накопичувальному та кореспондентському рахунках, облігацій внутрішніх державних позик, депозитних сертифікатів Нацбанку.

На виконання указу президента з моменту публікації у Кабінету міністрів та Фонду гарантування вкладів за участі Нацбанку є 10 днів, аби забезпечити примусове вилучення всіх зазначених активів.

Источник материала
Поделиться сюжетом