Зусиллями захисників Маріуполя вдалося зупинити наступ на Запоріжжя та відтягти рашистів від Києва - Резніков
Зусиллями захисників Маріуполя вдалося зупинити наступ на Запоріжжя та відтягти рашистів від Києва - Резніков

Зусиллями захисників Маріуполя вдалося зупинити наступ на Запоріжжя та відтягти рашистів від Києва - Резніков

КИЇВ. 17 травня. УНН. Завдяки героїзму захисників з гарнізону Маріуполя вдалося відтягти російські війська від Києва та не пустити окупантів на Запоріжжя та Донеччину. Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков журналістам у вівторок, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ситуація (з «Азовсталлю» - ред.) дуже тонка і делікатна. Наша головна мета – зберегти життя сьогодні захисників гарнізону Маріуполя, до якого входять морські піхотинці, тероборона, Національна поліція, прикордонники, Національна гвардія, окремий полк «Азов». Це всі, хто сьогодні є складовою частиною гарнізону Маріуполя», - сказав Резніков.

Деталі

За словами міністра, на сьогодні відбуваються дуже «важливі, складні процеси», у тому числі перемовні із допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста. Внаслідок цих процесів відбулася евакуація тяжкопоранених бійців.

Тому, каже Резніков, наразі головне завдання – «зберегти життя, а потім свободу» захисників.

Цитата

«Вони виконали свій наказ стримати угрупування до 20 тисяч російських загарбників і не пустити їх на Запоріжжя, не пустити їх далі на Донбас, у тому числі відтягнувши сили від Києва. Тобто, завдяки героїзму гарнізону Маріуполя в тому числі і в Києві ми з вами спокійно розмовляємо. Вони всі герої. У них зараз новий наказ – зберегти своє життя. Вони потрібні Україні», - додав очільник оборонного відомства.

Нагадаємо

16 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що операція з порятунку захисників Маріуполя розпочата, вона потребує делікатності та часу.

Як повідомила віце-прем'єр Ірина Верещук, в інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених військовослужбовців. Після стабілізації їх стану очікується обмін наших оборонців на російських військовополонених.

У міноборони рф при цьому заявили про "взяття в полон" 265 військових з "Азовсталі", з яких 51 має тяжкі поранення.

Теги по теме
Мариуполь Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом