Захисники Маріуполя стримали перекидання 20 тисяч окупантів – Міноборони
Захисники Маріуполя стримали перекидання 20 тисяч окупантів – Міноборони

Захисники Маріуполя стримали перекидання 20 тисяч окупантів – Міноборони

КИЇВ. 17 травня. УНН. Захисники Маріуполя, завдяки обороні міста, не допустили перекидання противником угруповань. Це близько 20 тисяч особового складу. Про це під час брифінгу повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, передає УНН.

Цитата

“Вони (захисники Маріуполя – ред.) своє бойове завдання повністю виконали. Завдяки обороні, яку здійснюють оборонці Маріуполя, було не допущено перекидання противником угруповань. Це близько 20 тисяч особового складу. Противник не зміг їх перекинути на інші регіони, таким чином, їм не вдалося швидко захопити Запоріжжя”, – повідомила Маляр.

Деталі

Окрім цього, противнику не вдалося створити умови для оточення Об’єднаних Сил. Також оборона Маріуполя дала українським захисникам критично важливий час для створення оборонних рубежів, формування резервів, та інших дуже важливих дій воєнної операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зусиллями захисників Маріуполя вдалося зупинити наступ на Запоріжжя та відтягти рашистів від Києва - Резніков

Доповнення

16 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що операція з порятунку захисників Маріуполя розпочата, вона потребує делікатності та часу.

Як повідомила віце-прем'єр Ірина Верещук, в інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених військовослужбовців.

Після стабілізації їх стану очікується обмін наших оборонців на російських військовополонених.
У міноборони рф при цьому заявили про "взяття в полон" 265 військових з "Азовсталі", з яких 51 має тяжкі поранення.

Теги по теме
Украина Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом