Допомога і захист: Зеленський підписав закон для бранців Кремля та їх рідних
Допомога і захист: Зеленський підписав закон для бранців Кремля та їх рідних

Допомога і захист: Зеленський підписав закон для бранців Кремля та їх рідних

КИЇВ. 18 травня. УНН. Сьогодні президент України Володимир Зеленський підписав закон про захист осіб та членів їх сімей, яких позбавили особистої свободи внаслідок війни рф проти України. Про це повідомляє УНН, посилаючись на звернення президента України з нагоди Дня памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Цитата 

"Сьогодні, саме у цей день, я підписую ухвалений Верховною Радою закон про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей", - наголосив український головнокомандувач.

Деталі 

Він зазначив, що цей закон має забезпечити захист українцям, хто зазнав репресій від окупантів та був захоплений у полон.

"Цей закон, зокрема, і для Нарімана Джелялалова, і для багатьох інших, хто у Криму, у своєму рідному домі, позбавлений чужинцями волі. Для тих, хто утримується в тюрмах на півострові, хто вивезений в Росію. Це закон для рідних і близьких усіх бранців Кремля, у Донецьку й Луганську, в усіх цих районах (окупованих) і в Криму. Для усіх, хто зазнав знущань від ворога. Це – допомога і захист. Ми обов'язково відновимо справедливість", - розповів Зеленський. 

Нагадаємо 

18 травня в Україні вшановують пам’ять жертв депортації та геноциду кримськотатарського народу. Депортація кримських татар була проведена за постановою Державного комітету оборони срср "Про кримських татар" від 11 травня 1944 року, в якій кримські татари були звинувачені у зраді батьківщині під час Другої світової війни, утисках нетатарського населення і підготовці насильницького відриву Криму від срср за допомогою німецьких збройних сил.

Теги по теме
Украина Россия Владимир Зеленский война Верховная Рада Крым Президент
Источник материала
Поделиться сюжетом