США можуть відправити спецназ в Київ - The Wall Street Journal
США можуть відправити спецназ в Київ - The Wall Street Journal

США можуть відправити спецназ в Київ - The Wall Street Journal

КИЇВ. 23 травня. УНН. Військові та дипломатичні офіційні особи США планують відправити війська спеціального призначення до Києва для охорони щойно відкритого там посольства, а також пропозиції, які змусять адміністрацію Байдена збалансувати бажання уникнути ескалації військової присутності США в зоні бойових дій та побоювання щодо Безпека американських дипломатів, заявили американські чиновники. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Президенту Байдену ще не представили цю пропозицію. Але якщо він це схвалить, війська будуть розгорнуті лише для оборони та безпеки посольства, яке знаходиться в зоні дії російських ракет, заявили американські чиновники. Їхня присутність в Україні означатиме ескалацію від початкової обіцянки Байдена про те, що американські війська не будуть введені в країну.

Адміністрація прагне збалансувати занепокоєння Держдепартаменту щодо того, що надійна, помітна позиція безпеки в посольстві може спровокувати президента росії володимира путіна стримувати потенційний напад на американський персонал і мати достатні сили, щоб напасти на них, якщо бойові дії знову почнуться у Києві. росія продовжує наносити на українську столицю періодичні авіаудари або обстріли, навіть коли місто почало повертатися до нормального режиму.

Поки що Держдепартамент забезпечуватиме власну охорону посольства в Києві з корпусу охорони в Службі дипломатичної безпеки.

Нагадаємо

Шольц заявив, що Німеччина передасть Україні летальну зброю.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом