Вакцина та ізоляція до 21 дня: як у Великій Британії мають намір стримувати спалах мавпячої віспи
Вакцина та ізоляція до 21 дня: як у Великій Британії мають намір стримувати спалах мавпячої віспи

Вакцина та ізоляція до 21 дня: як у Великій Британії мають намір стримувати спалах мавпячої віспи

Незвичайний спалах мавпячої віспи у Великій Британії змусив владу відстежувати контакти і ввести режим тестування.

При цьому, наприклад, людям, які живуть в одному будинку, запропонували вакцину від віспи і ізоляцію терміном до 21 дня.

Згідно з рекомендаціями Агентства з безпеки охорони здоров’я Великої Британії (UKHSA), слід уникати контактів з людьми, які схильні до високого ризику зараження.

Про це попереджають пацієнтів з ослабленим імунітетом, вагітних жінок і дітей до 12 років, оскільки вони найбільш уразливі для серйозних інфекцій.

Сейчас смотрят.

ЧитайтеВ Украине не зафиксировано случаев обезьяньей оспы - Минздрав.

У повідомленнях говориться, що один з випадків захворювання на мавпячу віспу у Великій Британії — це дитина, яка знаходиться у відділенні інтенсивної терапії в Лондоні.

У той час як деякі пацієнти з мавпячою віспою були госпіталізовані, тим, у кого віспа мавп підтверджена і які не потребують спеціалізованої допомоги, рекомендується ізолюватися вдома до тих пір, поки місцеві служби охорони здоров’я не будуть впевнені, що вони більше не заразні.

Як заявила президент Британської асоціації сексуального здоров’я та ВІЛ Клер Дьюснап, віспа мавп не поширюється легко, і у більшості інфікованих людей проявляються тільки легкі симптоми, включаючи лихоманку, висип і пухирі, які можуть пройти без лікування.

Але, за її словами, вірус може викликати більш серйозні захворювання у людей з ослабленою імунною системою, вагітних жінок і маленьких дітей.

За повідомленням головного медичного радника UKHSA Сьюзан Хопкінс, з тих пір, як 7 травня в Британії було оголошено про перше зараження, агентство підтвердило ще 19 випадків, більшість з яких серед молодих чоловіків, що займаються сексом з чоловіками.

Більше половини припадає на Іспанію та Португалію.

?>.

Источник материала
loader
loader