У Мелітополі рашисти взяли у полон освітянку, яка організувала єдиний у місті гумантіраний штаб
У Мелітополі рашисти взяли у полон освітянку, яка організувала єдиний у місті гумантіраний штаб

У Мелітополі рашисти взяли у полон освітянку, яка організувала єдиний у місті гумантіраний штаб

КИЇВ. 24 травня. УНН. У Мелітополі загарбники взяли в полон виконувача обов’язків директора Мелітопольського багатопрофільного центру професійно-технічної освіти Олесю Дорохову. Як повідомила омбудсмен Людмила Денісова, на базі навчального закладу жінка організувала Центр допомоги "Від серця до серця", який був єдиним у місті українським гуманітарним штабом, передає УНН.

Деталі

За словами Денісової, рашистські окупанти продовжують викрадати мирних жителів на тимчасово окупованих територіях за їхню проукраїнську позицію.

"У Мелітополі загарбники взяли в полон виконувача обов’язків директора Мелітопольського багатопрофільного центру професійно-технічної освіти Олесю Дорохову.

З початку війни на базі навчального закладу жінка організувала Центр допомоги "Від серця до серця", який був єдиним у місті українським гуманітарним штабом з допомоги мешканцям Мелітополя та переселенцям із Маріуполя. У центрі люди могли отримати харчування, речі першої необхідності, ліки, волонтери формували пакет для самотніх та лежачих хворих", - повідомила омбудсмен.

За її словами, викрадаючи активістів, окупанти намагаються зламати волю та супротив місцевого населення, і як наслідок - насадити владу терору і страху.

Додамо

"Захоплення цивільних заручників є прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини.

Такі дії є нічим іншим як актом тероризму відповідно до Конвенції Ради Європи про попередження тероризму та воєнним злочином відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду", - написала омбудсмен.

Денісова звернулась до Комісії ООН з розслідування прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав людини в Україні.

Теги по теме
Украина Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны