Вперше в історії медицини: почалися випробування на людях експериментального вірусу проти раку
Вперше в історії медицини: почалися випробування на людях експериментального вірусу проти раку

Вперше в історії медицини: почалися випробування на людях експериментального вірусу проти раку

Американські вчені ввели першому пацієнту експериментальний вірус, що вбиває рак.

Мета — виявити докази нових засобів успішної боротьби з раковими пухлинами в організмі людини.

Кандидат на ліки, названий CF33-hNIS (також відомий як Vaxinia), являє собою так званий онкологічний, генетично модифікований вірус, призначений для вибіркового зараження і знищення ракових клітин, зберігаючи при цьому здорові.

Попередні дослідження на тваринах показали, що препарат може таким чином використовувати імунну систему для пошуку і знищення ракових клітин.

Але досі випробування на людях не проводилися.

Сейчас смотрят.

Детская онкология не смертный приговор, а излечимая в современных условиях болезнь – Ляшко.

— Наше попереднє дослідження показало, що онкологічні віруси можуть стимулювати імунну систему, реагувати на рак і вбивати його, а також стимулювати імунну систему, щоб вона була більш сприйнятливою до інших видів імунотерапії, — зазначив онколог і головний дослідник Даненг Лі.

За його словами, розкриття цього потенціалу в першу чергу буде залежати від демонстрації того, наскільки CF33-hNIS безпечний для людей.

Очікується, що в експерименті візьмуть участь в цілому 100 дорослих учасників з метастатичними або запущеними пухлинами, які раніше пробували принаймні дві попередні лінії стандартного лікування.

Після участі у випробуванні ці люди отримуватимуть низькі дози експериментального лікування шляхом прямої ін’єкції або внутрішньовенно.

Однак перед тим, як буде визначена ефективність, дослідники спочатку подивляться, наскільки добре препарат переноситься пацієнтами, реєструючи частоту і тяжкість будь-яких побічних ефектів, а також досліджуючи, наскільки добре учасники відчувають себе при підвищенні доз.

Якщо ліки дійсно виявиться безпечними і такими, що добре переносяться, ми можемо побачити новий потужний інструмент для боротьби з пухлинами, прогнозують дослідники.

?>.

Источник материала
loader
loader