Естонський телеканал ETV провів телемарафон на підтримку України
Естонський телеканал ETV провів телемарафон на підтримку України

Естонський телеканал ETV провів телемарафон на підтримку України

Глядачі побачили документальний фільм «Маріуполь – хроніки пекла». Ще три тижні в них буде нагода знайомитися з українським кіно.

Телеканал ETV протягом трьох днів проводиви марафон для пыдтримум України. Про це йдеться на сайті Національної ради з питань телебачення й радіомовлення.

Зокрема, ETV показав спільний виступ естонських хорів та документальний фільм Лізи Татаринової «Маріуполь – хроніки пекла». Також три суботи поспіль в ефірі телеканалу презентують українські художні фільми.

Під час трансляції спеціальної пісенної програми на Талліннському пісенному майданчику великий об’єднаний хор виконав «Ой у лузі червона калина» та патріотичні естонські пісні «Летить до вулика» (Ta Lendab Mesipuu Poole) та «Моя Батьківщина – моя любов» (Му Ісамаа на Minu Arm). На основі цієї трансляції телеканал пыдготуэ выдеоролик. Його поширять в усьому світі, щоб підтримати Україну.

Також в Естонъ відбулася телепрем’єра фільму «Маріуполь – хроніки пекла». Документальну стрічку створено на основі оповідей свідків руйнування міста, які пережили окупацію і змогли виїхати з Маріуполя. Авторкою є керівниця «ТТБ-Студі» Ліза Татаринова. Також вона журналістка, працювала на телеканалах «1+1», «К1». 18 травня фільм презентували у Києві. Ліза Татаринова надає фільм про Маріуполь для безоплатної трансляції. 

Покази українського кіно продовжуються в ефірі ETV. Протягом трьох тижнів для глядачів проводять суботні кіновечори. У програмі такі кінокартини, як «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка (демонструвався 21 травня), «Черкаси» Тимура Ященка (28 травня) та «Дике поле» Ярослава Лодигіна (4 червня).

Добірка українських фільмів також доступна для перегляду в онлайн-кінотеатрі PÖFF.

ETV також провівіь збір коштів на підтримку України.

Нацрада додала естонського мовника до Списку друзів України.

Теги по теме
российская агрессия Мариуполь Эстония украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом