"Окупанти атакують Сєвєродонецьк, бо Росії потрібна швидка перемога" - експерт
"Окупанти атакують Сєвєродонецьк, бо Росії потрібна швидка перемога" - експерт

"Окупанти атакують Сєвєродонецьк, бо Росії потрібна швидка перемога" - експерт

На сході країни ситуація насправді дуже складна, але не критична.

Питання в тому, що Росії треба швидка перемога, тому російські війська почали наступ на Донецьку область. Вони поставили задачу - оточити Сєвєродонецьк.

Про це заявив експерт Микола Сунгуровський під час телемарафону.

З його слів, Росія знизила темп наступу від Попасної і перекинула все на Сєвєродонецьк.

“ЗСУ проводять дуже грамотно оборонні дії. Так, десь відступають, але це не паніка. Це робиться для того, щоб зберегти боєздатність наших військ, зберегти живу силу”, - сказав він. 

Обстріли Сєвєродонецька не припиняються з найрізноманітнішого озброєння, російські війська в готелі “Мир”, куди проникли ще напередодні, несуть величезні втрати, але залишаються в будівлі.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що Сєвєродонецьк не відрізаний, зв’язок з містом, є можливість і постачати гуманітарні вантажі, однак траса Лисичанськ-Бахмут – під постійними обстрілами військ РФ, тому пересуватися нею небезпечно.

У Генштабі ЗСУ вранці, 28 травня, повідомили, що наСєвєродонецькомунапрямку за підтримки артилерії російські війська вели штурмові дії у районах населених пунктів Сєвєродонецьк,Осколонівка, Тошківка, успіху не мали, зазнали втрат, відійшли на раніше зайняті позиції.

За інформацією британської розвідки, Росія посилила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, намагаючись оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне. Але операція об’єднаних сил України зберігає ефективне командування та контроль над цим фронтом.

Читайте також:

  • Луганчанин зібрав базу даних із 53 тисяч зниклих безвісти через агресію Росії в Україні
  • "Окупанти зосередили на Донбасі максимум артилерії та резервів": Зеленський заявив, що ситуація на сході - дуже складна
  • Європа боїться, що Україна переможе Росію на полі бою: Арестович пояснив гальмування політичних процесів
Источник материала
Поделиться сюжетом