Лікує біль і судоми: Кабмін схвалив законопроект про розширений доступ до медичного канабісу
Лікує біль і судоми: Кабмін схвалив законопроект про розширений доступ до медичного канабісу

Лікує біль і судоми: Кабмін схвалив законопроект про розширений доступ до медичного канабісу

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект, який розширює доступ до препаратів медичного канабісу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

– Ми розуміємо, що кількість людей, які потребуватимуть такого роду медикаментозного лікування, буде тільки збільшуватися.

І ми розуміємо, що немає часу чекати, – написав міністр.

Він зазначив, що вже зараз уряд підготував законодавчий ґрунт для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва.

Шанс для тяжкохворих: у 2022 році Україна може легалізувати медичний канабіс.

За словами Віктора Ляшка, інформаційні кампанії проти виробництва препаратів канабісу свідомо ототожнюють ліки на його основі і канабіс, що знаходиться в незаконному обороті.

Мета – нівелювати цінність канабісу як лікарського засобу і дискредитувати саму ідею його використання в медичних цілях.

Насправді ж препарати канабісу не є конкурентами наркотичним засобам, і заходи регулювання їхнього обороту абсолютно різні.

Медичний каннабіс містить каннабідіол, який не має вираженої психоактивної дії, тому він не цікавий для рекреаційного вживання.

– Разом з тим, ми все одно пропонуємо встановити жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів, розуміючи чутливість цього питання в суспільстві і готові поступово розвивати цю галузь, показуючи результати лікування українських пацієнтів, – повідомив Віктор Ляшко.

Він нагадав, що історично препарати на основі каннабісу використовуються для зменшення больових відчуттів, спазмів й судом м’язів, лікування анорексії, ПТСР та тривожних розладів.

Крім цього вони використовуються в лікуванні деяких типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу.

Важливим завданням цих ліків є полегшення болю та страждань тяжкохворим й паліативним хворим, в тому числі онкологічним пацієнтам.

Источник материала
loader
loader