19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Одещина: ворог робить вкиди про холеру в регіоні, в ОВА вказують на її фейковість
Одещина: ворог робить вкиди про холеру в регіоні, в ОВА вказують на її фейковість

Одещина: ворог робить вкиди про холеру в регіоні, в ОВА вказують на її фейковість

КИЇВ. 10 червня. УНН. Одеська обласна військова адміністрація назвала фейком поширену інформацію про нібито випадки холери в регіоні, жодного факту підтвердження наявності збудника холери ні в Одесі, ні в Одеській області не виявлено. Заяву поширив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає УНН.

Деталі

У мережі, як зазначається, стала розповсюджуватися інформація щодо нібито виявлення фактів захворювання на холеру

"Інформація... не відповідає дійсності і є фейковою", - вказано у заяві Одеської ОВА.

Як зазначають інфекціоністи, захворюваність на холеру визначається не під час огляду лікарем за тими чи іншими симптомами, а виключно лабораторно-бактеріологічним аналізом.

Цитата

"Станом на 12:00, 10 червня 2022 року, жодного факту підтвердження наявності збудника холери ні в Одесі, ні в Одеській області не виявлено", - ідеться в повідомленні.

Також Братчук пояснив, чому розганяють фейки про "холеру" на півдні України.

"У ворога, у рашистів величезні проблеми зі спалахом холери у Маріуполі, і вони стоять перед загрозою величезної епідемії, саме в Маріуполі. Тому, щоб інформаційно перебити ці проблеми, щоб показати, що ці проблеми є у Миколаєві або Одесі, ворог спеціально через підрозділи ІПСО розганяє цю інформацію", - сказав Братчук у відеозверненні у Telegram.

Нагадаємо 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підтверджує ризики виникнення холери у Маріуполі, у регіоні створили запаси засобів для лікування та вакцинації. 

Заслужений лікар, професор Ольга Голубовська розповіла, що ковід повернеться, але його можуть перемогти інфекції, пов'язані з війною. 

Теги по теме
Украина Одесса заболевание
Источник материала
Поделиться сюжетом