Підозру в державній зраді отримав політтехнолог Медведчука
Підозру в державній зраді отримав політтехнолог Медведчука

Підозру в державній зраді отримав політтехнолог Медведчука

Політтехнологу затриманого олігарха Віктора Медведчука повідомили про підозру у держваній зраді.

Про це повідомляє СБУ.

У спецслужбі наголошують, що після проведення комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи масиву доказів, які зібрали співробітники СБУ, виплило, що риторика та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України.

У повідомленні СБУ не вказується ім’я політтехнолога, проте відомо, що соратником і політтехнологом Медведчука був Михайло Погребинський.

Так, 26 березня правоохоронці провели обшук у квартирі політтехнолога Михайла Погребинського в Києві.

За інформацією деяких ЗМІ, після цього Погребинський начебто залишив територію України.

Слідчі заявили, що очолюваний ним Київський центр політичних досліджень і конфліктології на постійній основі вивчав настрої українського суспільства, а інформації потім передавали до Росії для планування політики щодо України.

ЧитайтеУ справі про держзраду Медведчука докази залізобетонні – Венедіктова.

У СБУ наголошують, що під час обшуків вилучили речі та документи, що підтверджують зв’язки політтехнолога з РФ, зокрема: аналітичні матеріали щодо проведення “денацифікації та демілітаризації України”.

– Наразі здійснюється комплекс заходів щодо можливого використання цих матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Встановлено, що фігурант був пов’язаний зі співробітниками спецслужб країни-агресора, які діяли в Україні під прикриттям дипломатичних посад, – наголошують в СБУ.

Крім того, у спецслужбі зазначають, що Погребинський неодноразово брав участь у пропагандистських програмах на російському телебаченні.

Наразі чоловікові заочно оголошено про підозру за ч.

1 ст.

111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Источник материала
loader
loader