Робота кипить. У NASA розповіли, як триває підготовка телескопа Вебба
Робота кипить. У NASA розповіли, як триває підготовка телескопа Вебба

Робота кипить. У NASA розповіли, як триває підготовка телескопа Вебба

У космічного телескопа Джеймса Вебба на борту є 4 головні прилади, за допомогою яких обсерваторія спостерігатиме за найвіддаленішими та найстарішими галактиками в Усесвіті. Вчені зможуть дізнатися, з чого ті складаються і як вони сформувалися вже через кілька сотень мільйонів років після Великого вибуху. Ці прилади мають 17 режимів роботи, і кожен із них потрібно ретельно перевірити, щоб телескоп Вебба зміг розпочати свою наукову діяльність 12 липня 2022 року. Наразі 7 із 17 режимів перевірено, і вони діють, як і заплановано, повідомляє Space.

Згідно з повідомленням NASA, 7 із 17 режимів 4 головних приладів телескопа Вебба вже пройшли ретельний аналіз і можуть бути використані для роботи космічного телескопа. Кожен прилад обсерваторії може спостерігати за Всесвітом у різних режимах, наприклад, це стосується одночасного спостереження за декількома зірками або галактиками.

За словами Джонатана Гарднера з Центру космічних польотів NASA імені Годдарда, деякі режими космічного телескопа Джеймса Вебба ще проходитимуть перевірку і після початку повноцінної наукової діяльності обсерваторії. Протягом усього першого року роботи нового телескопа кожен із 17 режимів також матиме свою мету для постійних тестів працездатності.

"Ми використовуватимемо всі 17 режимів на всіх приладах телескопа, адже для наукових спостережень телескоп одночасно використовуватиме відразу кілька приладів, і, звичайно ж, ці прилади працюватимуть у різних режимах", — говорить Гарднер.

Поки що в NASA на перший рік роботи для телескопа Джеймса Вебба виділили як цілі спостереження за ранніми галактиками в Усесвіті, за екзопланетами, а також планетами та супутниками нашої Сонячної системи, включаючи астероїди й інші "місцеві" космічні об'єкти. NASA досі тримає в секреті зображення яких об'єктів у найкращій якості покаже космічний телескоп уже 12 липня, день якого вважатиметься початком його повноцінної наукової роботи.

Источник материала
loader
loader