У Польщі школярі будуть вивчати комп'ютерну гру про виживання в місті під час війни
У Польщі школярі будуть вивчати комп'ютерну гру про виживання в місті під час війни

У Польщі школярі будуть вивчати комп'ютерну гру про виживання в місті під час війни

This War of Mine пропонує гравцям керувати персонажами, які намагаються вижити в місті під час війни.

Комп’ютерна гра This War of Mine була додана до польської шкільної програми на позакласне читання. Про це повідомляє пресслужба Ради міністрів Польщі.

«Відеоігри є одним із ключових елементів сучасної культури, і хоча кілька десятиліть тому це здавалося малоймовірним, сьогодні – завдяки феноменальному розвитку технологій та поетиці ігор – вони можуть мати реальний вплив на наше життя. Включення ігор у систему освіти дозволяє передавати знання привабливим для учня способом, розвиваючи м’які навички та розширюючи межі уяви», – йдеться у повідомленні.

Також у Ради міністрів Польщі зазначили, що уряд і надалі буде рекомендувати «широко включати навчальні ігри в дидактичний процес учнів». Завантажити гру можна прямо на урядовому сайті.

This War of Mine був розроблений польською компанією 11 bit studios у 2014 році. Дії гри відбуваються під час облоги Сараєва в 1992—1995 роках, але розробники наголосили, що такі події можуть статися в будь-якому місті. Героями гри є звичайні мешканці міста, які намагаються вижити в кровопролитній війні. Основними проблемами під час гри для гравця є: брак провізії, дефіцит медикаментів, а також холод й озброєні мародери. Щоб виграти, персонажі повинні дотримуватися протрималися до перемир'я та приймати складні моральні рішення.

Нагадаємо, що Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попросив СЕО компаній, що займаються розробкою відеоігор та цифровою дистрибуцією Valve Corporation (Steam), Sony Interactive Entertainment (PlayStation Network), Xbox Game Studios (Xbox Network), Epic Games (Epic Games Store) заборонити в Росії та Білорусі всі цифрові майданчики, продукти та сервіси, а також — припинити співпрацю з російськими та білоруськими бізнесами

Фото: 11 bit studios

Теги по теме
война Польща Школа
Источник материала
Поделиться сюжетом