Екс-"слузі" Ковальову повідомили про підозру у держзраді та пособництві агресору - ДБР
Екс-"слузі" Ковальову повідомили про підозру у держзраді та пособництві агресору - ДБР

Екс-"слузі" Ковальову повідомили про підозру у держзраді та пособництві агресору - ДБР

КИЇВ. 6 липня. УНН. Народному депутату Олексію Ковальову повідомлено про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Генеральний прокурор України на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів повідомила про підозру народному депутату України Олексію Ковальову", - вказали у бюро.

Деталі

Як вказано, працівники ДБР у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження стосовно народного депутата, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

"У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - «уряді Херсонської області». Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості", - повідомили у ДБР деталі справи.

Йому загрожує покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Доповнення

Олексій Ковальов у 2019 році був обраний народним депутатом 9-го скликання по 186-у округу (Херсонська область) від партії "Слуга народу".

Після початку широкомасштабної війни Ковальов поїхав в окуповану Херсонську область. 28 квітня 2022 року партія "Слуга народу" звернулася до Генерального прокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова із закликом "ретельно та всебічно розслідувати всі факти та обставини його перебування на тимчасово захопленій території та його спілкування із окупаційними військами".

3 травня 2022 року народного депутата Олексія Ковальова виключили зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга Народу" у Верховній Раді. 

Проти народного депутата Олексія Ковальова було розпочато кримінальне провадження.

Згодом стало відомо про підрив автівки депутата Олексія Ковальова на окупованій Херсонщині. Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов підтвердив це.

Інформацію про те, що народний депутат Олексій Ковальов нібито “загинув” в результаті вибуху автомобіля на окупованій території Херсонщини поширили 22 червня у ЗМІ. Однак, згодом росЗМІ показали відео з Ковальовим на лікарняному ліжку, де він каже, що живий.

Теги по теме
ГБР нардепи
Источник материала
Поделиться сюжетом