Гепатит А, холера, ботулізм: як не стати жертвою харчового отруєння
Гепатит А, холера, ботулізм: як не стати жертвою харчового отруєння

Гепатит А, холера, ботулізм: як не стати жертвою харчового отруєння

Як не стати жертвою харчового отруєння.

Яких основних правил слід дотримуватися, щоб продукти харчування не завдали нашому здоров’ю непоправної шкоди.

Адже неналежна якість їжі і води може стати причиною серйозних захворювань.

На ці питання відповіли експерти онлайн-платформи Бережи себе.

— Умови війни і окупації далеко не завжди дозволяють дотримуватися цих порад.

Вибір їжі часом неможливий, і в таких випадках бажання зберегти життя буде на першому місці, — закликають фахівці.

Заедание стресса во время войны: психолог дала советы, как принять свое тело.

Експерти нагадують, що через воду передається багато різних вірусів і бактерій.

Таких як:.

гепатит А (більш відомий як хвороба Боткіна);.

різноманітні кишкові віруси;.

Якщо можливості набирати воду в перевірених місцях з очищенням немає, необхідно:.

кип’ятити її мінімум 5-7 хвилин;.

частково очистити воду від домішок за допомогою додавання декількох таблеток активованого вугілля.

Якщо ви помічаєте прояви порушення роботи травної системи (діарея, здуття, біль), які тримаються довше 5-7 днів, варто замислитись, чи не може вода спровокувати ці симптоми.

Їжу потрібно піддавати значній термічній обробці, а ще стежити за її зберіганням у відповідних умовах.

Недосмажене м’ясо і напівсирі яйця можуть бути інфіковані збудниками.

Також слід уважно оглядати консерви:.

термін придатності;.

цілісність упаковки;.

відсутність здуття.

По можливості, уникайте вживання домашніх консервів та копченини, оскільки це загрожує зараженням ботулізмом.

Источник материала
loader
loader