ОП про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда
ОП про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда

ОП про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда

Михайло Подоляк: Будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискретизації української армії та зриву постачань озброєнь від західних партнерів.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відповів на звинувачення міжнародної організації Amnesty International у тому, що Україна нібито «порушує закони війни».

4 серпня Amnesty International заявила, що українські військові нібито «створюють бази» у житлових районах, школах та лікарнях, через що цивільне населення наражається на небезпеку.

«Шкода, що така організація, як Amnesty International, бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди», – написав Подоляк у твіттері.

Подоляк зазначив, що Росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні сили України в очах Заходу та зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу.

У коментарі LIGA.net Подоляк додав, що будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискретизації української армії та зриву постачань озброєнь від західних партнерів.

Адже пріоритетом для ЗСУ є збереження життів громадян в умовах масштабної війни з Росією. Подоляк нагадав про заклики евакуюватися мешканцям Донеччини з міркувань безпеки від українського керівництва.

«З 2 серпня розпочалася обов'язкова, але не примусова, евакуація. Ми допомагаємо нашим громадянам безкоштовно виїхати в безпечні місця, розселяємо та забезпечуємо всім необхідним. Цей процес триває, і ми, як і раніше, закликаємо скористатися можливістю евакуації та не ризикувати своїм життям», – заявив радник Єрмака.

Подоляк також нагадав, що Росія дотримується тактики тотального терору та ігнорує будь-які правила та закони війни, знищуючи цивільну інфраструктуру та мирне населення.

«Ми регулярно бачимо, як російська армія обстрілює житлові квартали за 500+ км від фронту, навмисне вбиваючи мирних громадян та дітей. Усі російські воєнні злочини фіксуються як нашими, так і міжнародними слідчими групами, і матимуть відповідні юридичні наслідки», – сказав Подоляк.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема, дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: «Радіо Свобода»

Теги по теме
российская агрессия Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом