Зеленський: потрібні нові санкції проти рф через створення загрози ядерної катастрофи
Зеленський: потрібні нові санкції проти рф через створення загрози ядерної катастрофи

Зеленський: потрібні нові санкції проти рф через створення загрози ядерної катастрофи

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потрібні нові санкції проти держави-терориста та всієї російської атомної галузі за створення загрози ядерної катастрофи. Про це пише УНН з посиланням на відеозвернення глави держави.

Цитата

"Активно інформуємо світ про російський ядерний шантаж – про обстріли та мінування об’єктів Запорізької АЕС. Вже є відповідні реакції міжнародної спільноти. Але потрібно пришвидшувати дії у відповідь. росія не зважатиме на слова й занепокоєння. Потрібні нові санкції проти держави-терориста та всієї російської атомної галузі за створення загрози ядерної катастрофи", - сказав він.

Зеленський зазначив, що світ не має забувати про Чорнобиль і памʼятати, що Запорізька АЕС – найбільша у Європі.

"Чорнобильська катастрофа – це вибух в одному реакторі, Запорізька АЕС – це шість енергоблоків", - наголосив президент України.

Доповнення

Внаслідок обстрілів з боку російських окупантів на Запорізькій АЕС залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Також високою є пожежна небезпека.

Окрім того, російські окупанти вже відкрито шантажуютьувесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати. У своїй заяві начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф генерал-майор валерій васильєв, який зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що "тут будет или русская земля, или выжженная пустыня".

Теги по теме
Украина Россия Владимир Зеленский война санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом