Кулеба про інформаційну війну: Не буває остаточних поразок чи остаточних перемог, це нескінченний процес
Кулеба про інформаційну війну: Не буває остаточних поразок чи остаточних перемог, це нескінченний процес

Кулеба про інформаційну війну: Не буває остаточних поразок чи остаточних перемог, це нескінченний процес

Дмитро Кулеба про інформаційну війну: Будуть, безперечно, російські наступи, будуть наші контрнаступи, будуть наші наступи, їхні контрнаступи.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню «Гордон»  висловив думку, що в інформаційній війні не буває остаточних поразок чи остаточних перемог.

«Це нескінченний процес. Тому будуть, безперечно, російські наступи, будуть наші контрнаступи, будуть наші наступи, їхні контрнаступи...», – каже міністр.

Зокрема, класичним прикладом інформаційної війни Кулеба назвав вкид про нібито розповзання західної зброї з України по світу.

«Класичний приклад – це історія про те, що нібито західна зброя розповзається з України по світу. Ось класичний приклад. Це "сталінградська битва" в інформаційному просторі».

  • Читайте також: Кулеба щодо статті FT про «контрабанду» зброї з України: Змінили заголовок, потім «відгребли» від США та НАТО

Нагадаємо, у липні 2022-го британська газета Financial Times опублікувала матеріал про «контрабанду» зброї з України, а згодом скорегувала заголовок.  

Спочатку видання видало матеріал із заголовком «НАТО і ЄС б'ють на сполох через контрабанду зброї Україною», а потім виправило: «НАТО і ЄС б'ють на сполох через ризик контрабанди зброї Україною».

У статті йдеться про те, що країни НАТО та ЄС нібито наполягають на кращому відстеженні зброї, яку постачають в Україну, «у відповідь на побоювання, що злочинні групи контрабандою вивозять її з країни на чорний ринок Європи». Газета посилається на інформацію від «західних чиновників».

США заявили, що не бачать жодних ознак того, що надану зброю Україна може вивозити з країни як контрабанду.

4 серпня американська телекомпанія CBS випустила сюжет, який багато в чому повторює тези статті FT про нібито непрозорий розподіл в Україні зброї, отриманої від західних партнерів.  Згодом CBS оголосила, що видалила твіт із рекламою свого сюжету про зброю в Україні і буде вносити правки у свій матеріал.

У сюжеті CBS є коментар засновника некомерційної організації Blue-Yellow Йонаса Охмана, який каже, що «лише 30% постачання західної зброї зрештою доходить до українських військових», бо після перетину кордону «із нею щось відбувається».

Після виходу сюжету організація виступила із заявою, що коментар записували ще на початку травня і слова Охмана стосувались загальної оцінки ефективності зусиль Заходу на той час.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав  CBS провести внутрішнє розслідування через  сюжет про нібито «зникнення» в Україні західної зброї.

Фото: «Радіо Свобода»

Теги по теме
российская агрессия МИД Украины Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом