Виноградне вино в домашніх умовах: рецепт п’янкого напою
Виноградне вино в домашніх умовах: рецепт п’янкого напою

Виноградне вино в домашніх умовах: рецепт п’янкого напою

Хоч приготування домашнього вина — процес довгий та кропіткий, результат цього точно вартий.

Вино, приготоване в домашніх умовах, зі спілого винограду — ніколи не зможе зрівнятись з магазинним.

Як приготувати домашнє вино — далі в матеріалі Фактів ICTV.

Рецепт домашнього вина.

виноград — 10 кг;.

цукор — 100-200 г на 1 літр соку.

Переберіть виноград — усі ягоди повинні бути стиглими, неушкодженими та свіжими.

Тепер найцікавіше — потрібно пом’яти виноград, аби кожна ягідка луснула та випустила сік.

У велику каструлю чи іншу посудину перелийте отриману масу (посудина повинна бути заповнена на 3/4).

Накрийте ємність марлевою кришкою та поставте у темне місце при кімнатній температурі.

Тут починається перший етап бродіння.

Через кілька днів, шкурки та кісточки з винограду почнуть спливати, тому цю виноградну шапочку потрібно щодня розбивати ложкою.

Через чотири-п’ять днів потрібно обережно прибрати виноградні залишки, а саме вино процідити.

Тепер можна додавати цукор (50 г на 1 літр готового соку) та перелити у чисту посудину для подальшого бродіння.

На горловину ємності варто встановити рукавичку та поставити в темне місце при температурі 22-25°C.

Через три-чотири дні знову додайте цукор (50 г на 1 літр сусла).

Рекомендація, аби не зіпсувати вино, потрібно правильно додавати у нього цукор — злийте трішки соку в окрему ємність, додайте необхідну кількість цукру, ретельно перемішуючи, перелийте цукровий сироп до іншої кількості сусла.

Через п’ять-сім днів повторіть процедуру — знову додайте цукор.

Бродити вино буде близько трьох тижнів.

Коли процес завершиться — ваша рукавичка опуститься.

Тепер можна дуже обережно переливати вино по пляшкам та закривати їх пробками (головне під час переливання не збаламутити осад).

Відразу смакувати вино не варто, воно має настоятись ще у пляшках.

Через три-чотири місяці може відкорковувати пляшки та насолоджуватися домашнім вином.

Как приготовить яблочный сок дома - пошаговый рецепт.

Источник материала
loader
loader