Турецькі готелі припинили приймати російські карти “Мир”
Турецькі готелі припинили приймати російські карти “Мир”

Турецькі готелі припинили приймати російські карти “Мир”

Відразу кілька турецьких готелів відмовляються приймати російські банківські картки «Мир», посилаючись на вимоги Центрального банку країни.

Джерело. Про це пише видання TourDom.ru.

Деталі. Влада Туреччини побоюється вторинних санкцій і не готова йти на такі жертви заради туристів із росії.

Першими готелями, які офіційно заявили про відмову приймати карти «Мир», стали Crystal Hotels, Titanic та Nirvana Hotels. Очевидно, що список готелів зростатиме.

Відмова відбулася через те, що банки, з якими працюють готелі, перестали проводити платежі через російську систему за наказом місцевого ЦБ.

Операції росіян не проводять VakifBank, Ziraat Bankasi, Is Bank та Credit Europe Bank.

Цікаво, що Туреччина була однією з небагатьох країн, де карти «Мир» дійсно приймалися без жодних проблем. Більше того, директор російсько-турецької ділової ради Олексій Єгармін тиждень тому, 6 вересня, заявляв: спеціальна держкомісія зараз домагається того, щоб до кінця року карти «Мир» проходили у всіх готелях без винятку.

Проблеми із пластиковими картами у російських туристів у Туреччині почалися ще в середині літа. Проте це було з особистої ініціативи деяких місцевих банків. Нині ж, схоже, проблеми серйозніші, оскільки директива спущена від влади країни.

Источник материала
Поделиться сюжетом