Лукашенко поскаржився, що його Адміністрація «трохи не витягує» інформаційну війну
Лукашенко поскаржився, що його Адміністрація «трохи не витягує» інформаційну війну

Лукашенко поскаржився, що його Адміністрація «трохи не витягує» інформаційну війну

При цьому самопроголошений президент закликав підлеглих не поширювати хибну інформацію, тому що «фейк це на день, на два, а реальна дійсність зрештою перемагає».

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його Адміністрація «трохи не витягує» інформаційну війну. Про це він сказав під час зустрічі Державним секретарем Ради Безпеки Білорусі Олександром Вольфовичем, передає пресслужба Лукашенка. 

«Наразі триває війна насамперед у сфері інформаційної безпеки. І тут підключені мають бути всі — від журналіста до президента. Війна війною. Інформаційна війна — це дуже небезпечно у світі. Починаючи, знову ж таки, від газети-районки та іншої якоїсь приватної газети та закінчуючи інтернетом. Скрізь маємо активно працювати.

Скажу відверто, Адміністрація президента трошки у цьому плані не витягує, не доопрацьовує. Особливо за серйозними напрямками. Я абсолютно згоден із вашою пропозицією, що Держсекретаріат до цього має бути підключений», — заявив Олександр Лукашенко.

На його думку, підключенння Держсекретаріату «дозволить створити хорошу опору для дій у ЗМІ». Водночас Лукашенко заявив, що «потрібно показувати реальну дійсність, а не фейки».

«Нам цим шляхом не треба йти. Не треба нам фейки. Потрібно показувати реальну дійсність. Зрештою це перемагає. Фейк це на день, на два. А потім усе це розвіється. Тому не треба фейків. Не треба давати хибну неправильну інформацію. Треба робити все гідно, гарно, щоб потім не виправдовуватись», — додав він.

Нагадаємо, що з 2020 року через репресії режиму Лукашенка з Білорусі виїхали понад 400 журналістів. Також у країні визнані екстремістськими та заборонені фактично всі непровладні медіа та правозахисні організації, а десятки медійників знаходяться під арештом або у в'язниці. Зокрема, колишню працівницю «БелТА» Інну Можченко засудили до трьох років колонії, власника ютуб-каналу «Третій регіон Білорусь» Олега Коновалова засудили до п'яти років колонії, журналіста Дениса Івашина — до 13 років колонії, журналістку каналу «Белсат» Катерину Андрєєву — до восьми років позбавлення волі.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом