В Ізюмі завершено ексгумацію тіл на місці масового поховання, піднято 447 тіл - прокуратура
В Ізюмі завершено ексгумацію тіл на місці масового поховання, піднято 447 тіл - прокуратура

В Ізюмі завершено ексгумацію тіл на місці масового поховання, піднято 447 тіл - прокуратура

Правоохоронці виявили та ексгумували 447 тіл загиблих та закатованих українців в Ізюмі на Харківщині. Більшість тіл мають ознаки насильницької смерті.

У п'ятницю, 23 вересня, у звільненому місті Ізюм Харківської області закінчили ексгумацію з масового поховання убитих окупантами мешканців – загалом підняли 447 тіл, серед яких є діти.

Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що серед загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ.

"По кожному ексгумованому тілу  слідчими вже призначені судово-медичнi експертизи. Ми очікуємо на їх результати і будемо вживати всіх необхідних заходів для встановлення обставин загибелі людей та покарання російських військових", — зазначив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Зазначається, що у померлих встановлено наявність тілесних ушкоджень у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї.

Нагадаємо, генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що треба ретельно розслідувати всі місця поховання в Ізюмі. А винних у злочинах – притягати до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що під Ізюмом знайшли поховання цілої сім'ї з маленькими дітьми. Найменшій дівчинці Лесі було всього 5 років, старшій Саші - 8 років. Вони загинули із батьками під час авіанальоту окупантів.

Читайте також:

  • "Останню розмову я ніколи не забуду": дружина військового, тіло якого знайшли в Ізюмі з браслетами на руках
  • У поліції показали фото катівні, яку влаштували окупанти в Ізюмі
  • Душили чи вішали: закатованих біля Ізюма знаходять з мотузками на шиї
Источник материала
Поделиться сюжетом