Instagram розробляє функцію, яка захищатиме користувачів від небажаних нюдсів
Instagram розробляє функцію, яка захищатиме користувачів від небажаних нюдсів

Instagram розробляє функцію, яка захищатиме користувачів від небажаних нюдсів

Instagram працює над новим фільтром для захисту користувачів від небажаних фотографій сексуального характеру в їхніх чатах. Функція допоможе приховувати небажані нюдси в повідомленнях, але розробники не отримуватимуть доступу до цих фото й не бачитимуть їх.

Деталі

Материнська компанія Instagram Meta заявила, що нова функція знаходиться на ранніх стадіях розробки й буде необов’язковою для користувачів. Ця технологія охоплює фотографії, які можуть містити потенційне оголене тіло, у вхідних повідомленнях користувача (DM), тоді як Instagram не може переглядати самі фотографії.

Фотографії залишаться закритими, якщо користувач не вирішить їх переглянути. Технологія захисту від нюдсів не дозволить Meta переглядати фактичні зображення, а також не буде доступною для третіх сторін.

Якщо користувачі вибирають цю функцію, програма автоматично розмиватиме зображення, коли виявить фотографію з оголеним тілом у "директі" користувача.

Нова функція з’явилася після широко поширеної критики, що Instagram ігнорує жінконенависницькі домагання, з якими стикаються його користувачі.

У квітні Центр протидії цифровій ненависті опублікував звіт про те, що додаток не помітив "епідемії жорстокого поводження жінконенависників", яка поширилась у повідомлення до користувачів-жінок. Там підкреслюють, що соцмережа не відреагувала на 90% образливих нюдсів, надісланих жінкам, які є публічними особами. Керівник Instagram Імран Ахмед зазначає:

Існує епідемія жорстокого поводження жінконенависників в жіночих DM. Meta та Instagram повинні ставити права жінок вище за прибуток.

У Instagram відреагували на звіт, заявивши, що облікові записи, які надсилають повідомлення, що порушують правила платформи, отримують попередження та блокуються від надсилання DM на певний період часу. Якщо така поведінка повторюється, покарання стають суворішими. Але, за словами Ахмеда, поточних процесів недостатньо і потрібно зробити більше для захисту жінок.

Источник материала
Поделиться сюжетом