МАГАТЕ планує збільшити свою місію на Запорізький АЕС - Шмигаль
МАГАТЕ планує збільшити свою місію на Запорізький АЕС - Шмигаль

МАГАТЕ планує збільшити свою місію на Запорізький АЕС - Шмигаль

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Демілітаризація Запорізької атомної електростанції - це стратегічне завдання не тільки для України, але і для всієї Європи. Саме тому МАГАТЕ планує збільшити свою місію на станції. Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив у Нью-Йорку під час прес-брифінгу для ЗМІ, передає УНН.

Цитата

«Своїми діями на Запорізькій АЕС росія поставила всю Європу на межу ядерної катастрофи. Безпека наших ядерних об’єктів - це один із ключових викликів для всіх у світі. Це питання в ООН ми обговорювали з президентом Франції, прем’єрами Японії та Нової Зеландії, головами МЗС Великої Британії, Німеччини та Індії, з керівництвом ЄС, а також з головою МАГАТЕ, паном Гроссі. Всі розуміють важливість демілітаризації ЗАЕС і безпечної роботи об’єкту. Як один із кроків у цьому напрямку МАГАТЕ планує збільшити свою місію на станції», - підкреслив прем’єр-міністр України.

Шмигаль наголосив, що наразі важливо організувати додаткові місії ООН та ЄС на Запорізьку АЕС. Більше того, навколо ЗАЕС має бути створена 30-кілометрова зона безпеки.

«росія практично щодня влаштовує провокації та обстріли ЗАЕС. Вони хочуть відключити цю найбільшу атомну станцію в Європі від української енергомережі й продовжувати використання станції як військової бази. Тому так важливо, аби російські війська були виведені не тільки із Запорізької ЗАЕС, але також з Енергодара», - наголосив очільник українського уряду.

Доповнення 

Окупанти майже з початку повномасштабного вторгнення атакували Запорізьку АЕС, яка розташована в Енергодарі. Армія рф продовжує обстрілювати станцію.

Жителів населених пунктів, розташованих поблизу захопленої армією рф Запорізької атомної електростанції терміново закликають виїхати. Окупанти ігнорують будь-які гуманітарні коридори, тому громадян закликають переїхати на територіїї підконтольні Україні.

Теги по теме
Денис Шмыгаль
Источник материала
Поделиться сюжетом