В Україні остаточно заборонили партію «Соціалісти»
В Україні остаточно заборонили партію «Соціалісти»

В Україні остаточно заборонили партію «Соціалісти»

Її майно та кошти передали у власність держави.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду заборонив партію «Соціалісти», повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

За цією інформацією, після позову Міністерства юстиції про заборону цієї партії «Соціалісти» подали апеляційну скаргу. Її розглянув касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду.

Рішення суду першої інстанції скасовано, натомість партію «Соціалісти» ліквідували, а її майно та кошти передали у власність держави.

Українська лівоцентристська політична партія діяла з 2015 року. З 2019- го року її очолює Євген Анопрієнко, колишній член Партії регіонів Як ідеться у тексті рішення про заборону «Соціалістів», Анопрієнко «здійснює діяльність» в інтересах функціонера антиукраїнського так званого «Комітету спасіння України» з Росії та ексглави Адміністрації президента України Андрія Клюєва, який перебуває в Росії.

Нагадаємо, 14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони проросійських партій в Україні.

У переліку заборонених «Опозиційний блок», «Соціалісти»,«Справедливість та розвиток»,«Держава», «НАШІ», «Блок Володимира Сальдо», Соціалістична партія України, Партія Шарія, «Опозиційна платформа — За життя», Прогресивна соціалістична партія України. Партії мають бути остаточно ліквідовані рішенням суду. 

Источник материала
Поделиться сюжетом