Чубаров розповів про "жахливу ситуацію" на кордонах рф для кримчан, які тікають від мобілізації
Чубаров розповів про "жахливу ситуацію" на кордонах рф для кримчан, які тікають від мобілізації

Чубаров розповів про "жахливу ситуацію" на кордонах рф для кримчан, які тікають від мобілізації

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Жителі окупованого Криму, які намагаються уникнути примусової мобілізації до військ рф, стикаються зі складнощами на кордонах росії з різними країнами. Найскладнішою є ситуація на російсько-грузинському кордоні, заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Ситуація на кордонах росії з різними країнами, на територію яких намагаються перебратися громадяни України – мешканці окупованого Криму, що уникають примусової мобілізації в російську армію, жахлива. Найбільш катастрофічна ситуація на російсько-грузинському кордоні, на якому грузинська сторона не дозволяє в'їзд до Грузії громадянам України – мешканцям тимчасово окупованого Криму на підставі формальних невідповідностей", - повідомив Чубаров.

Деталі

За його словами, десятки сімей із Криму, у більшості з яких є малолітні діти, очікують переходу на російсько-грузинському кордоні. Чубаров також стверджує, що з боку російської сторони на кордоні рф та Казахстану "жахливі побори" - від 2 тисяч доларів США за авто.

Водночас, додає він, кримчани постають перед труднощами і при спробі в'їхати до ЄС.

"Жорсткими стали вимоги до документів громадян України – мешканців тимчасово окупованого Криму з боку міграційних служб Латвії, Литви, Польщі. З кожною годиною збільшується кількість осіб із громадян України – жителів Криму, яким відмовляють у в'їзді на територію зазначених країн. На кордонах Польщі, Латвії, Литви, Естонії зі сторони Білорусі та рф розгортаються жахливі людські трагедії", - зазначив голова Меджлісу.

Чубаров повідомив, що координаційний центр Меджлісу кримськотатарського народу з гуманітарних питань "у режимі 24/7" надає допомогу громадянам України, які прагнуть покинути тимчасово окупований Крим, щоб уникнути "часткової мобілізації". Він закликав український уряд створити міжвідомчу Групу під егідою МЗС України для оперативного розгляду різних проблем, що виникають у ситуації, що складається, та підготовки необхідних рішень.

Нагадаємо

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева повідомила, що російські загарбники роздали кримським татарам щонайменше 1500 повісток.

Теги по теме
Украина Россия Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны