Мобілізація гірша за "ковід". Росіяни масово анулюють тури на відпочинок
Мобілізація гірша за "ковід". Росіяни масово анулюють тури на відпочинок

Мобілізація гірша за "ковід". Росіяни масово анулюють тури на відпочинок

Жителі РФ масово здають путівки на відпочинок - відмови від турів досягають 30% після оголошення часткової мобілізації 21 вересня.

При цьому авіаквитки опинилися в дефіциті, а тури до безвізової Туреччини подорожчали до мільйона рублів, повідомляє TRAVEL РБК-Україна за даними Асоціації туроператорів.

Паніка та дефіцит авіаквитків: що відбувається в туризмі

За підрахунками російських туроператорів, рівень відмов від заброньованих путівок досягає 30%. На стільки ж просіли продажі турів.

Анулюють поїздки туристи, яким вручили повістки. Також – ті, хто боїться закриття кордонів. Бронювання турів стало на паузу й через різкий стрибок цін.

"Одні туристи розкуповують квитки через мобілізацію. Інші анулюють поїздки через страхи, треті вичікують. Четверті хочуть на відпочинок, але не можуть дозволити собі через високі ціни", - описує ситуацію керівник однієї з великих туркомпаній країни.

У виданні зазначають, що перешкодою при покупці туру стає висока ціна на авіаквитки. При цьому місця в літаках після ануляції броні не лишаються порожні і гарячі путівки не з'являються - квиток, що звільнився, відразу хтось викуповує.

Туристи стали відмовлятися повертатися з відпочинку додому

"Хочеться звернути увагу туристів, які прагнуть зараз на відпочинок до Туреччини та ОАЕ. Поки ви переживаєте, що ціни на тури до Туреччини з вильотом найближчими днями коштують більше мільйона на двох, Куба скромно стоїть поряд за 180 тисяч рублів", - підказує представник. турбізнесу.

У соцмережах російські турагенти діляться інформацією, що почали отримувати повідомлення від своїх клієнтів на відпочинку в інших країнах, що ті передумали повертатися звідти. При цьому масове перетворення відпустки на еміграцію поки що не спостерігається.

Источник материала
Поделиться сюжетом