Росію виключать з Ради Міжнародної організації цивільної авіації
Росію виключать з Ради Міжнародної організації цивільної авіації

Росію виключать з Ради Міжнародної організації цивільної авіації

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Міністерство інфраструктури України повідомило, що 170 країн-членів ІСАО прийняли одноголосне рішення виключити Росію з Ради Міжнародної організації цивільної авіації, інформує УНН.

Деталі

Під час Асамблеї ІСАО у Монреалі 170 країн-членів ІСАО відповіли Росії на повномасштабне вторгнення в Україну — її виключать з організації.

Країна-агресорка не була переобрана у перших двох раундах виборів до Ради ІСАО - основного керівного органу цієї організації. Останній етап голосування відбудеться у вівторок, 4 жовтня, коли Керуюча рада ICAO, яка складається з 36 країн, прийме остаточне рішення.

Цитата

“Одразу після повномасштабного вторгнення Міністерство інфраструктури спільно з Державною авіаційною службою розпочали роботу над повною інфраструктурною ізоляцією РФ, в тому числі направили до міжнародних транспортних організацій, зокрема ICAO, листи з закликом виключити росію зі свого складу. Після сотень тисяч зруйнованих життів, знищених міст і селищ в Україні – росія має стати небажаним партнером для всього цивілізованого світу”, — заявив Александр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Раніше Росія вже отримала позначку “червоний прапор” за недостатнє забезпечення безпеки польотів.

Організація ІСАО є спеціалізованою установою ООН та займається всіма аспектами діяльності цивільної авіації. Учасниками такого альянсу є близько 190 держав, серед них й Україна.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Ради безпеки ООН, де закликав до повної ізоляції Рф через її вторгнення в суверенну державу.

Теги по теме
Россия авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом