Moderna відмовила Китаю в проханні розкрити технологію вакцини від COVID-19
Moderna відмовила Китаю в проханні розкрити технологію вакцини від COVID-19

Moderna відмовила Китаю в проханні розкрити технологію вакцини від COVID-19

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Компанія Moderna відмовилася передати Китаю основну інтелектуальну власність, яка лежить в основі розробки її вакцини проти COVID-19, що призвело до провалу переговорів щодо її продажу там. Про це повідомляє Financial Times, передає УНН.

Деталі

Фармацевтична компанія з Кембриджа відхилила прохання Китаю надати рецепт своєї мРНК-вакцини через комерційні проблеми та проблеми безпеки, повідомляє газета з посиланням на людей, які брали участь у переговорах, які проходили між 2020 і 2021 роками, додаючи, що виробник вакцини все ще «прагне» продавати продукт до Китаю.

Компанія «відмовилася» від своїх попередніх спроб вийти на китайський ринок через вимогу Китаю передати технологію як передумову для продажу в країні, йдеться у звіті.

Китай не схвалив жодної іноземної вакцини проти COVID-19 і покладається на кілька вакцин, розроблених у країні.

У вересні головний медичний директор Moderna Пол Бертон заявив, що компанія прагне співпрацювати з Китаєм у постачанні в країну своїх вакцин проти COVID-19 на основі мРНК.

Нагадаємо

На відміну від Китаю, представники органів охорони здоров'я США в середу схвалили оновлені вакцини проти Covid-19 від Moderna та Pfizer-BioNTech, які спеціально націлені на останні штами варіанта Omicron з метою запуску нової бустерної кампанії вакцинації.

Теги по теме
Коронавирус Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом