“Спосіб цинічного піару”: нардеп Яценко знову хоче позбавити політиків фінансування
“Спосіб цинічного піару”: нардеп Яценко знову хоче позбавити політиків фінансування

“Спосіб цинічного піару”: нардеп Яценко знову хоче позбавити політиків фінансування

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Народний депутат Антон Яценко намагається позбавити політичні партії фінансування. Відповідні пропозиції він вніс до проекту Держбюджету на наступний рік. Про це нардеп повідомив у себе в Facebook, передає УНН.

Деталі

Нардеп пропонує виключити з документа видатки за державною програмою “Фінансування статутної діяльності політичних партій” у сумі понад 366 млн грн і перенаправити їх на потреби військових.

Водночас колеги таку ініціативу не підтримують. Нардеп Михайло Волинець у коментарі УНН зазначив, що позбавлення партій фінансування стане поштовхом політичних сил до корупції.

Цитата

“Таким чином штовхаються політичні сили до того, що їх будуть фінансувати чи олігархи, чи органи влади. Я позапартійний. Оскільки я голова Конфедерації вільних профспілок України і голова незалежної профспілки, і все життя від періоду ще розвалу радянського союзу знаю, що вся робота потребує фінансового ресурсу. Так само і профспілки – ми живемо за рахунок членських внесків, відрахувань. Натомість партії не мають такої змоги – щоб це проводилось централізовано. Закон передбачає фінансування, то навіщо видумувати щось? Можливо, навіть піариться. Такий собі спосіб цинічного піару”, - зазначив Волинець.

Нагадаємо

Яценко вже не вперше намагається позбавити політиків фінансування. Так у 2020 році, під час пандемії коронавірусу, він пропонував перенаправити тримісячну зарплату нардепів на фінансування лікарень. Влітку цього року Яценко зареєстрував законопроект, яким пропонує на час дії воєнного стану знизити зарплати нардепів до “мінімалки” та позбавити їх усіх пільг. Разом з тим він не зміг порахувати, скільки саме вдасться зекономити на нардепах. У Раді таку ініціативу вже охрестили популістською та такою, що несе корупційні ризики.

Народний депутат Ярослав Железняк вважає, що ідея про зменшення зарплат парламентарів могла спасти на думку людині, що встигла накрасти багато грошей, а тому не звертала уваги на депутатську зарплату.

Зазначимо, що проти Яценка відкрили дві кримінальні справи, у тому числі за незаконне збагачення.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом