5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Уряд спростив процес медичної евакуації захисників України
Уряд спростив процес медичної евакуації захисників України

Уряд спростив процес медичної евакуації захисників України

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Кабінет Міністрів України спростив механізм медичної евакуації для захисників України, передає УНН ыз посиланням на урядовий портал.

Цитата

"Уряд вніс зміни до порядку направлення осіб зі складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв'язку з військовою агресією рф проти України, на лікування за кордон, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2022 р. № 411 "Про забезпечення організації направлення осіб із складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, на лікування за кордон", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що триває активна співпраця з міжнародними партнерами у напрямі евакуації українців, які постраждали від збройної агресії росії.

"Нині вже близько 2 тисяч наших громадян евакуйовано з різних регіонів України до клінік Європи", - повідомив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До клінік Європи на лікування доправили ще 28 постраждалих через війну в Україні

"Для того, аби пришвидшити евакуацію, організаційні дії відбуватимуться паралельно: МОЗ опрацьовуватиме медичну частину в той час, як державні органи, що входять до складу сектору безпеки і оборони, готуватимуть дозволи на виїзд за кордон для захисників України", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Ізраїлю на лікування прибуде приблизно 20 українських бійців

Також змінами передбачено встановлення триденного строку для того, щоб державний орган, який входить до складу сектору безпеки і оборони, узагальнив отриману від військово-медичного закладу інформацію та надіслав на розгляд МОЗ в електронній формі лист-направлення з копіями документів захисників України.

"Відтепер механізм надання медичної та/або реабілітаційної допомоги за кордоном захисникам України, які боронять суверенітет та територіальну цілісність України, значно спрощено, оскільки одним з першочергових пріоритетів для Уряду є забезпечення військовослужбовців необхідною медичною допомогою, доступ до якої обмежено через війну", - ідеться у повідомленні.

Теги по теме
война Кабмин эвакуация
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны