Стівен Кінг пожалівся, що 20$ на місяць за синю галочку в твіттері – це дорого. Маск почав торгуватися
Стівен Кінг пожалівся, що 20$ на місяць за синю галочку в твіттері – це дорого. Маск почав торгуватися

Стівен Кінг пожалівся, що 20$ на місяць за синю галочку в твіттері – це дорого. Маск почав торгуватися

Користувачі голосують проти введення платної веріфікації.

Письменник Стівен Кінг, автор багатьох бестселерів у жанрі горору, написав в твіттері, що не згоден платити за «синю галочку» - знак, який надає Twitter користувачам, аби підтвердити їхню особистість. «20 доларів на місяць, щоб зберегти мою синю галочку? До біса, це вони повинні мені заплатити. Якщо плата буде встановлена, я піду, як Enron» , - написав він. (Enron – це енергетична компанія, яка збанкрутіла у 2001 році, - прим.ред).

В коментарі до письменника прйшов новий власник Twitter підприємець Ілон Маск, і запропонував Кінгу платити менше – лише 8  доларів на місяць.  

«Треба якось платити по рахунках! Twitter не може повністю покладатися на рекламодавців. Як щодо 8 доларів?», - написав Маск.

Можливо, це був жарт – але поки що ідея Маска з платою у 20$ на місяць за верифікацію акаунта не знайшла підтримки у користувачів. IT-підприємець Джейсон Калаканіс, який, пишуть у ЗМІ, приєднається до керівництва директором компанії, оголосив опитування – скільки саме готові платити користувачі за верифікацію власного акаунта. Поки що проголосували 800 тисяч людей ( сукупна аудиторія Twitter  238 мільйона користувачів, 42 з них – в США), до завершення залишилося ще 5 днів. Але майже 82% користувачів станом на зараз взагалі не хоче платити за верифікацію акаунтів. Маск поки що прокоментував результати одним словом: «Цікаво». Але є і інша реакція: багато відомих американців обговорюють те, що тепер будь-хто за невелику відносну плату може поставити собі синю галочку. Тим самим, на їхню думку, Twitter знімає з себе відповідальність за перевірку та підтвердження даних, що надають по себе користувачі. Інші, навпаки, вважають, що верифікація акаунта взагалі не той інструмент, на який можна покладатися –і  тому його сильно переоцінюють.

Нагадаємо, що згідно з планом нового власника компанії Ілона Маска, перевірені користувачі матимуть 90 днів, аби заплатити за раніш необов’язкову підписку Twitter Blue, яка тепер буде не тільки надавати різні додаткові функції, а ще й право на «синю галочку». Якщо користувач не підпишеться на Twitter Blue, синя галочка зникне.

Підписка на Twitter Blue була запущена майже рік тому як спосіб перегляду дописів деяких авторів без реклами, а також внесення додаткових налаштувань у програму, як-от значок верифікації на головному екрані. На доходах компанії підписка майже не відбилася: у тих кількох кварталах, коли Twitter повідомляв про прибутки після впровадження функції, реклама складала переважну більшість доходу. Вартісь підписки складала 4, 99$. Після придбання компанії Маск прагне збільшити кількість підписок, щоб вони становили половину загального доходу компанії.

У неділю він написав у Twitter: «Весь процес верифікації зараз переробляється». За даними The Verge, співробітникам, які працюють над проєктом, того ж дня повідомили, що вони повинні вкластися в термін до 7 листопада, щоб запустити функцію, або їх звільнять.

Теги по теме
Илон Маск Twitter
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны