У Південній Кореї вперше пройде український кінофестиваль
У Південній Кореї вперше пройде український кінофестиваль

У Південній Кореї вперше пройде український кінофестиваль

Корейські глядачі зможуть побачити фільми «Толока», «Щедрик», «DZIDZIO Контрабас» та «11 дітей з Моршина».

У Південній Кореї вперше покажуть українські фільми. Стрічки демонструватимуть під час благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon 15-20 листопада у Сеулі. Про це повідомила пресслужба Державного агентства з питань кіно.

Урочисте відкриття кіномарафону відбудеться у приміщенні Корейського кіноархіву.

До програми заходу увійшли фільми: «Толока» Михайла Іллєнка, «Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко, «DZIDZIO Контрабас» Олега Борщевського, «11 дітей з Моршина» Аркадія Непиталюка.

Співорганізатором українського кінофестивалю в Кореї стала компанія TRA Media. Президент компанії Дже-ман Чой розповів, що вони вперше покажуть корейським глядачам українські стрічки через канал TVA Plus.

«Сподіваюсь, що корейська аудиторія дізнається про українську історію та культуру, переглядаючи українські фільми, оскільки іноземці дізналися та полюбили Корею, переглядаючи корейські фільми та серіали. Бажаю, щоб цей захід сприяв активізації культурного обміну і зміцненню відносин між нашими країнами», — сказав Чой.

Нагадаємо, Film.UA Distribution 26 січня випустить в український кінопрокат фільм «Памфір» кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Кінофестивальна історія фільму вже налічує понад 25 країн. Його номіновано на премію Європейської кіноакадемії.

Теги по теме
Кино украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом