Дослідження: повторне зараження Covid збільшує ризик серйозних проблем зі здоров'ям
Дослідження: повторне зараження Covid збільшує ризик серйозних проблем зі здоров'ям

Дослідження: повторне зараження Covid збільшує ризик серйозних проблем зі здоров'ям

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Люди, які перехворіли на Covid більше одного разу, вдвічі-втричі частіше мають ряд серйозних проблем зі здоров'ям, ніж ті, у кого він був лише один раз, йдеться в першому великому дослідженні з цього питання, опублікованому в четвер, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

У міру того, як вирує пандемія і вірус мутує в нові штами, кількість випадків зараження різко зросла, але довгострокові наслідки повторного зараження для здоров'я були неясні.

Американські дослідники заявили, що їхнє нове дослідження, опубліковане в журналі Nature Medicine, було першим, в якому розглядалося, як повторне зараження збільшує ризик проблем зі здоров'ям як у гострих випадках, так і при тривалому Covid.

Дослідники проаналізували анонімні медичні записи 5,8 мільйона людей у ​​національній базі даних охорони здоров'я Міністерства у справах ветеранів США.

Понад 443 000 людей здали позитивний результат на Covid хоча б один раз у період з 1 березня 2020 року до квітня цього року.

Майже 41 000 людей з цієї групи хворіли на Covid більше одного разу. Більше ніж 93 відсотків мали загалом два випадки зараження, шість відсотків — три і майже один відсоток — чотири.

Інші 5,3 мільйони ніколи не заражалися Covid.

Коли дослідники порівняли стан здоров'я різних груп, вони виявили, що «у людей, які повторно заразилися, підвищений ризик несприятливих проблем зі здоров'ям», — каже Зіяд Аль-Алі, епідеміолог з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі та керівник дослідження.

Дослідження показало, що люди з повторними інфекціями вдвічі частіше вмирають передчасно і втричі частіше госпіталізуються з хворобою, ніж ті, хто не був інфікований.

Проблеми з серцем і легень більш ніж утричі частіше зустрічалися у повторно інфікованих людей.

У дослідженні говориться, що повторне зараження також сприяє захворюванням головного мозку, захворюванням нирок та діабету.

І ризик таких проблем може збільшуватись з кожною інфекцією, припустив він.

Що стосується більш позитивних новин, то раніше цього тижня Аль-Алі опублікував попереднє дослідження, яке не проходило рецензування, в якому було виявлено, що люди, які приймали препарат Pfizer Паксловід протягом п'яти днів після позитивного результату тесту, мали менший ризик захворіти на тривалий час.

Теги по теме
Коронавирус
Источник материала
Поделиться сюжетом